11 de setembre de 2023, 14:19

Cristina Mora: "He sol.licitat al nou conseller que complisca amb el Pla Edificant per a poder iniciar com més prompte millor l'ampliació del CIPFP Faitanar"

L'alcaldessa de Quart de Poblet ha anunciat que sol.licitarà una reunió amb el director general d'Infraestructures Educatives per a accelerar l'execució del projecte
cristina_recibe_conseller.JPG

L'alcaldessa de Quart de Poblet, Cristina Mora, ha participat en l'inici del curs escolar 2023-2024 en la Comunitat Valenciana juntament amb el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, en el CEIP La Constitució del municipi. Posteriorment, tots dos s'han desplaçat a l'IES Riu Túria, on Mora ha destacat que el curs s'ha iniciat a Quart de Poblet amb “un ambient molt especial i emotiu per als xiquets i xiquetes que tornen a l'escola i es retroben amb els seus companys i companyes, coneixen els seus mestres”. Ha afegit l'alcaldessa que “jo també soc mestra i conec bé el treball i l'esforç que es fa perquè aquest dia siga molt feliç per als més de 3.400 estudiants d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional que comencen les seues classes en el municipi”.

La primera edil, que ha estat acompanyada per la regidora d'Educació, Consue Campos, ha valorat que durant els mesos de juliol i agost s'han invertit 70.000 euros en obres de millora dels col·legis i escoles infantils, entre les quals destaca la finalització de la reforma del pati d'infantil en el CEIP La Constitució.


Ampliació i rehabilitació integral del CIPFP Faitanar de Quart de Poblet

L'alcaldessa ha aprofitat la visita del conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, a Quart de Poblet per a recordar-li que està pendent la signatura del projecte d'ampliació i rehabilitació integral del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Faitanar, en el marc del Pla Edificant de construcció, reforma i millora de centres educatius. “Amb l’inici de curs, s’inicia també un nou període de relacions amb la Conselleria d’Eduació. Li he sol·licitat al nou conseller que complisca amb el Pla Edificant, impulsat per l'anterior govern del Botànic i que ja ha fet possibles actuacions en el nostre municipi per valor de 3 milions d'euros. Ara és necessari que es desbloquege el projecte de Faitanar de manera que puguem iniciar les obres com més prompte millor”, ha assenyalat Cristina Mora.

D'aquesta manera, l'alcaldessa ha anunciat que des de l'Ajuntament de Quart de Poblet se sol·licitarà una reunió urgent amb el director general d'Infraestructures Educatives, ja que “es tracta d'una intervenció de gran importància, pressupostada en 5,6 milions d'euros, amb la realització d'un nou edifici amb mòduls per a tallers, la instal·lació d'ascensor i eliminació de barreres arquitectòniques, la revisió i renovació de la instal·lació de calefacció, la instal·lació d'energia fotovoltaica i la rehabilitació integral dels tres edificis”.

D'altra banda, Mora ha reivindicat la construcció de dos nous col·legis públics en el PAI Molí d’Animeta, molt necessaris a causa de l'increment de població que està experimentant Quart de Poblet i la construcció d'una nova Escola Oficial d'Idiomes. A més, considera imprescindible que es mantinga la ràtio actual d'estudiants per aula: 21 per a Infantil i 23 per a Primària.