C/ José María Coll, nº 8, Quart de Poblet (46930), València

Quart de Poblet premia els comerços i llança la campanya de conscienciació "Menys excuses i més comerç local"

L'objectiu és posar en valor els papers dels comerciants com a dinamitzadors de l'economia i generadors d'ocupació
dia_comerç_local.jpg

L' Ajuntament de Quart de Poblet ha celebrat el Dia del Comerç Local en un acte que s'ha celebrat al consistori juntament amb els i les comerciants del municipi, a qui se'ls ha fet entrega dels “III Premis per l'Ús del Valencià ”.

Els guardons, impulsats pel Servei de Normalització Lingüística i subvencionats per la Diputació de València, tenen com a objectiu promoure l‟ús del valencià en les diferents maneres de promocionar i gestionar els negocis de Quart de Poblet.

L'alcaldessa, Cristina Mora, ha assenyalat que "des de l'Ajuntament apostem per generar sinergies entre la ciutadania i el comerç local amb aquest tipus d'iniciatives, perquè amb un gest tan senzill com posar-hi un rètol o un cartell de rebaixes, o desitjar-ne un “bon dia”, els negocis fan més per la promoció del valencià que totes aquelles polítiques de normalització que les institucions puguem dissenyar”.

Els premis estan estructurats en dos modalitats. D'una banda, en la modalitat de “Retolació i material imprès”, el primer premi, dotat amb 600 euros, s'ha atorgat a Julia Muñoz Vela per “Xarcuteria La Vela”; el segon premi, dotat amb 500 euros, l'ha obtingut Sergio Valldecabres Ibáñez per “Mel Comunicació”. Finalment, el tercer premi, dotat amb 400 euros, ha estat per a Sumil Sharayl Guerrero Torrealba per “Hamburgueseria ALGO DIFERENTE”.

D'altra banda, en la modalitat de "Noves Tecnologies", el primer premi, dotat amb 600 euros, ha estat per a Andrés Zamora Iranzo per "Andrés Zamora i Fills"; el segon premi, dotat amb 500 euros, s'ha atorgat a Elena Polo Sánchez per "Pescateria Elena Polo"; i el tercer premi, dotat amb 400 euros, l'ha obtingut Julieta Cecilia Carbonella per “Rumbo Norte Sense Gluten”.


En el mateix acte de lliurament de premis, han estat presents els beneficiaris de les ajudes de l'Ajuntament per a l'ús del valencià amb l'objectiu de fomentar la presència de l'idioma en diferents elements com a bosses, papereria, documentació, senyalització, cartelleria i altres mitjans de publicitat, així com el volum de material en valencià.


Els comerços han destinat les ajudes a adquirir rètols publicitaris per col·locar al local o en vehicles d'empresa. També per obrir una pàgina web, editar fulletons, marxandatge o comercialització. A més, hi ha l'opció de contractar publicitat en mitjans de comunicació, entre altres formes de difusió.


“Menys excuses i més comerç local”

L' Ajuntament de Quart de Poblet ha aprofitat l'acte de lliurament de premis per presentar la campanya “Menys excuses i més comerç local”, amb la qual es tractarà de conscienciar la ciutadania sobre la importància i la necessitat de donar suport als comerciants del municipi com a dinamitzadors de l’economia local i generadors d’ocupació.


En els propers dies, els ciutadans podran veure als carrers i comerços de Quart de Poblet cartelleria amb missatges de conscienciació per posar en valor el compromís amb la qualitat i el servei dels i les comerciants de Quart de Poblet.