Plaza País Valencià, 1, Quart de Poblet (46930), València

Quart de Poblet facilitarà informació urbanística a través d'una aplicació web

Un Sistema d'Informació Geogràfica permetrà consultar dades de parcel·les sense necessitat d'acudir a l'ajuntament
IMG_0655.JPG

Quart de Poblet disposarà d'un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG), una tecnologia que ofereix mapes i dades cartogràfiques i geogràfiques referenciats del municipi a través d'una aplicació web. En aquest cas, la informació s'orienta cap a l'urbanisme i s'integrarà en una infraestructura de dades especials de caràcter exclusivament informatiu per a la ciutadania.

Aquest projecte s'inclou en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI, que està cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, en el marc del Programa Operatiu pluriregional d'Espanya (POPE) 2014-2020. 

Els usuaris i usuàries podran consultar localitzacions, qualificacions de terrenys, components de les parcel·les, mapes topogràfics, elements locals catalogats i protegits o instruments de planejament. D'aquesta manera, pot conéixer les dades urbanístiques sobre una parcel·la en concret, com la seua classificació en el Pla General d'Ordenació Urbana o possibles afeccions del planejament urbà sense necessitat de demanar informació a l'Ajuntament o cursar una instància general per a iniciar un procediment. D'aquesta manera, la persona interessada estalvia temps i pot obtindre el que necessita amb un sol clic tant en l'ordinador com en el mòbil.

Per a localitzar el terreny o adreça es pot introduir la referència cadastral, la referència postal o punxar directament sobre el mapa. A partir d'ací apareix una fitxa sobre les circumstàncies urbanístiques associades a la parcel·la o els instruments de planejament, els usos permesos i documents relacionats. Tot això està ordenat en capes i menús desplegables per temàtiques, segons els interessos de cada ciutadà que consulte l'aplicació. Així mateix, s'habilitarà un enllaç amb Google Street View per a mostrar la panoràmica del punt triat i la possibilitat de descarregar el mapa en PDF.