Plaza del País Valencià 1, Quart de Poblet (46930), València

Quart de Poblet renova totes les parades d'autobús per altres amb informació en braille i fabricades amb material 100% reciclable

Les noves marquesines inclouen informació en temps real sobre la ubicació, rutes del transport públic, horaris, tarifes i funcionen amb llum solar
4.1. Marquesina del ambulatorio vista desde enfrente.jpg

Quart de Poblet ha renovat íntegrament les parades d'autobús del municipi. Ara les marquesines són modernes, sostenibles, amb sistema braille per a facilitar l'accés de persones amb visió reduïda i oferixen, a través d'una pantalla led, informació a temps real dels minuts que queden perquè arribe l'autobús.

Com ha assenyalat la regidora de Mobilitat, Consue Campos, “aquestes noves marquesines són més accessibles, sostenibles, confortables i realitzades amb sistemes i materials d'última generació”. Així mateix, les pantalles d'informació dinàmica, realitzades amb tinta electrònica, tenen un consum energètic quasi inexistent.

Són les primeres marquesines i tòtems de tota Europa proveïdes per energia fotovoltaica i amb fonts d'alimentació d'energies renovables i pantalles. En aquestes noves marquesines està molt palesa la sostenibilitat i són una important espenta en l'aposta pel transport públic de qualitat i fàcil d'usar per a impulsar la descarbonització i fer front al canvi climàtic.

Per aquesta raó, van ser dissenyades perquè tota la seua estructura fora reciclable al 97%, a més de fabricar-se amb acers i aluminis 100% reciclables.

 

Aquesta actuació ha sigut cofinançada per la Unió Europea-NextGenerationEU en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.