Plaza del País Valencià 1, Quart de Poblet (46930), València

Quart de Poblet, soci del projecte que potencia el Pacte Verd Europeu

Combina la governança i el compromís ciutadà per a pal·liar el calfament global des d'una perspectiva municipal
EVENTO CLAIRE- SETÚBAL.jpeg

L'Ajuntament de Quart de Poblet s'ha compromés a complir amb els objectius del Pacte Verd Europeu a través d'accions locals. Així ho ha ratificat en la segona trobada internacional del projecte europeu CLAIRE (Autoritats locals per a una Europa més verda), celebrat en la localitat portuguesa de Setúbal, al qual també ha acudit la Mancomunitat de l'Horta Sud com a soci d'aquesta iniciativa. 

Aquest projecte s'inclou en el programa CERV (Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors) de la Unió Europea i està destinat a administracions locals i funcionaris per a contribuir al compliment dels objectius del Pacte Verd Europeu des d'una perspectiva municipal. Per a fer-ho possible, combina la investigació científica, la governança, els recursos financers i el compromís de la ciutadania per a lluitar contra la crisi climàtica i les seues conseqüències adverses. En aquest sentit, les accions locals influeixen a nivell global, en incorporar a petita escala actuacions que permeten reduir la contaminació, protegir la naturalesa i estalviar recursos energètics, entre altres actuacions. 

En representació del consistori va assistir a la trobada el regidor Bartolomé Nofuentes, expert en projectes i fons europeus. En la cita, es van definir les principals línies de treball per als pròxims sis mesos, i en el programa va destacar la conferència 'De la Granja a la Mesa', en la qual es van exposar bones pràctiques i es va parlar dels beneficis de la dieta mediterrània. 

En el projecte participen 7 socis de 5 països diferents, comptant a Espanya, Itàlia, Bulgària, Romania i Portugal, i compta amb un pressupost total de 180.000 euros. A més, ja s'està preparant la següent trobada, que tindrà lloc en Alba Iulia (Romania) el mes vinent de novembre.