Plaza del País Valencià 1, Quart de Poblet (46930), València

Quart de Poblet intensifica la neteja d'embornals, reixetes i passos d'aigua

El Pla de Prevenció Municipal davant el risc de fortes pluges inclou novetats per a evitar inundacions
PHOTO-2023-08-31-11-17-21.jpg

L'Ajuntament de Quart de Poblet té activat durant tot l'any el Pla de Prevenció d'inundacions però, en aquestes últimes setmanes, ha intensificat la neteja d'embornals, reixetes i passos d'aigua davant les més que probables intenses pluges de setembre. L'objectiu és que tots els mecanismes complisquen la seua funció d'evacuar l'aigua com més de pressa millor i evitar així les inundacions.

L'alcaldessa Cristina Mora i el regidor de Medi ambient i Urbanisme Sostenible, Bartolomé Nofuentes, ha mantingut diferents reunions amb els tècnics de les àrees implicades per a revisar els protocols d'actuació amb caràcter preventiu.

Així, durant aquests dies s'estan potenciant les tasques de neteja i condicionament dels embornals i canalitzacions en diferents punts del municipi, tant en el centre urbà com en els polígons industrials, especialment en aquells que tenen major facilitat per a inundar-se. També s'estan revisant les bombes de buidatge dels edificis municipals i realitzant labors de desbrossament, sobretot en la zona industrial ,així com els camins rurals i els túnels.

Una de les novetats d'enguany és la instal·lació de cartells informatius indicant on es troben els embornals per a localitzar-los de manera immediata. En moltes ocasions, estan coberts de fulles o altres materials i no es veuen a simple vista. D'aquesta manera, qualsevol pot trobar-los amb facilitat i alçar les tapes perquè s'evacue l'aigua de la forma més ràpida.