5 de desembre de 2023, 13:56

El documental "25 veus, 25 anys fent Cultura" tanca els actes del XXV aniversari de l'Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet

La peça audiovisual relata la transformació de l'edifici en un gran auditori pel qual han passat les companyies més rellevants del panorama escènic nacional
presentació docu 3.jpeg

L 'Ajuntament de Quart de Poblet ha tancat els actes de celebració del vint-i-cinqué aniversari de l'Auditori Molí de Vila amb l'estrena d'un documental sobre la història d'este edifici emblemàtic de la cultura municipal.

“25 veus, 25 anys fent Cultura” relata la transformació d'este edifici en un gran auditori pel qual han passat des de les companyies més rellevants del panorama escènic nacional a grans figures del teatre, la música i la dansa; en este espai s'ha gaudit de cinema, de gales i d'actes festius, però, sobretot, s'ha convertit en el lloc on la ciutadania de Quart de Poblet, a través de les entitats, ha sigut la protagonista en el teixit cultural municipal.

En l'acte, al qual estava convidada tota la ciutadania, s'han donat cita les persones protagonistes, les entitats i part de la corporació municipal. Després de la benvinguda de la regidora de Cultura, Encarna Folgado, s'ha projectat el documental. El comiat i els agraïments han sigut a càrrec de l'alcaldessa Cristina Mora, qui ha destacat la importància de tindre una xarxa participativa ciutadana consolidada i una voluntat política d'acord amb les necessitats culturals del municipi.

 

25 veus de Quart de Poblet

El documental fa un recorregut des del record de les ruïnes de l'antic molí fins a l'actualitat, passant pels moments més emocionants dels últims anys i la valoració de l'auditori en el panorama escènic valencià. Es dona veu als protagonistes de l'auditori. Vint-i-cinc veus com la dels presidents dels últims anys de les entitats musicals, Cristóbal Mora per part de l'Agrupació Musical L' Amistat i Jaime Rovira de la Societat Artística Musical “La Unió”, així com el director del Conservatori Mestre Molins, Xavier Martínez; als actors com Manuel Maestro i Alfred Picó, a Arantxa Cerrillo, directora de l'Escola de Teatre, a les presidentes d'associacions com Castella-la Manxa i el Centre Cultural Andalús, Enriqueta Véliz, MªJesús Causera i María Ruiz, també a Cati Rossa del Cor Rocier Verge de Llum; són presents associacions com a L'Esglai Teatre a través de Carmen Golfe, el Grup de Danses amb Toni Gijón i la Colla “Va de Bo” representada per Xavi Pla. Xavi Gabaldó apareix en nom de l'Escola Coral Veus Ajuntes, i Miguel Ángel Reiz com a president de l'Orfeó Veus Ajuntes. Les falles estan representades per Luis Pulido, coportaveu de l'Organitzadora Falles Quart de Poblet, i Sofía Soler, Fallera Major Infantil de València en 2016. També és present la veu de quartans com la gran soprano María Monzó, i la de Francesc Valldecabres, director de Música Trobada i de l'Orfeó Universitari de València.

Els records dels primers passos de l'Auditori estan relatats per les persones que van viure eixos moments com Carmen Martínez, regidora de cultura d'aquell 1997 i alcaldessa de Quart de Poblet durant els últims anys, Pepa Espinos, que va ser directora de la Casa de Cultura i Rafael Moral, president de l'AM L´Amistat en 1997, quan l'Auditori va acollir el primer concert. Altres veus són les d'Antonio Santos, programador cultural del municipi, i Cristina Mora, actual alcaldessa de Quart de Poblet i regidora Cultura durant l'inici de la celebració de l'aniversari. La veu que representa a la ciutadania és la de Vicent Meseguer, que ha sigut públic habitual de la programació cultural de l'Auditori Molí de Vila.

 

Amb l'estrena del documental s'ha posat punt final a un any de celebració en el qual com és habitual, s'ha dut a terme una programació cultural de qualitat, tal com demostra el Reconeixement a la Cultura que la Diputació de València ha atorgat a l'Ajuntament de Quart de Poblet.

 

El documental està disponible al canal de YouTube de l'Ajuntament:
https://youtu.be/-ee_-yxgxas