Calle De la torreta, 1, Quart de Poblet (46930), València
Horari d’atenció. Matins: Dilluns de 10 a 14 hores. De dimarts a divendres de 9 a 14 hores. Vesprades: Dimecres i dijous de 16:30 a 19:30 hores.

Cibercorresponsals de Quart de Poblet acudeixen al Campament Joventut Antibulera en Navamorcuende, Toledo. Un èxit rotund en la lluita contra la desinformació.

WhatsApp Image 2023-10-25 at 11.17.04 (1).jpeg

Aquest cap de setmana, el municipi de Navamorcuende a la província de Toledo, va ser testimoni d'una emocionant trobada: "Joventut Antibulera", una iniciativa liderada per Maldita.es en col·laboració amb la Plataforma d'Infància. En aquest esdeveniment, cinc xiques i xics de Quart de Poblet del grup de Cibercorresponsals, acompanyats per personal de l'Àrea d'Infància i l'Adolescència, es van unir amb altres cibercorresponals de la resta d'Espanya per lluitar contra la desinformació i treballar en temes fonamentals com el feminisme, el canvi climàtic i la migració.

Juanjo Susín, regidor d'infància i adolescència, es va reunir amb les xiques i xics abans de la seua partida, per desitjar-los una trobada molt productiva i agrair-los la seua gran tasca com a representants de les infàncies i adolescències de Quart de Poblet.

 En un impressionant entorn natural, les i els cibercorresponsals van participar activament en tres grups de treball, cadascun centrat en un tema específic. Van abordar la igualtat de gènere, la urgència del canvi climàtic i la realitat de la migració en la societat actual. A través de tallers, jocs i sessions de formació, es van empoderar per comprendre i enfrontar les notícies falses i les falsedats que circulen a les xarxes socials sobre aquests assumptes tan crucials. El resultat final va ser la creació d'un vídeo de TikTok per cada grup de treball. En aquest vídeo, van desmentir diversos dels rumors i desinformacions més comunes relacionades amb aquests temes.

 Aquest esdeveniment va comptar amb l'assistència de cibercorresponsals de diversos punts d'Espanya, incloent-hi Andalusia, Comunitat Valenciana, Madrid i Múrcia. Va ser una oportunitat única per a joves i adolescents de les diferents regions per unir-se en un esforç comú i conéixer xiques i xics que comparteixen els seus mateixos interessos i metes.

 La trobada a Navamorcuende va ser molt emocionant i productiva, deixant una empremta inesborrable en els cors de totes les participants. A més de treballar en temes d'actualitat i contribuir a la lluita contra la desinformació, xiques i xics van gaudir de moments inoblidables que enriquiran les seues vides i els proporcionaran una perspectiva valuosa sobre els problemes que afecten la societat.

 Aquesta iniciativa de la Plataforma de la Infància i Maldita.es demostra el poder de la infància i adolescència per unir-se, aprendre i treballar juntes en pose d'un món més just i verídic.

Agraïm a Maldita.es, la Plataforma d'Infància i a tots i totes les cibercorresponsals participants per la seua dedicació i compromís. Juntes, estem construint un futur més informat i equitatiu.
 ### Sobre Maldita.es

Maldita.es és una organització dedicada a la verificació de la informació i la lluita contra la desinformació. El seu objectiu és empoderar les persones amb informació precisa i verificada perquè puguen prendre decisions informades en una societat saturada de notícies falses i desinformació.

 ### Sobre la Plataforma de la Infància

La Plataforma de la Infància és una xarxa d'ONG que treballa per promoure i protegir els drets de la infància a Espanya. La seua labor es centra en garantir que els xiquets i joves gaudisquen d'una infància plena i lliure de violència, discriminació i pobresa.

 ### Sobre Cibercorresponsals

Cibercorresponsals, xarxa de joves periodistes, és un projecte de la Plataforma d'Infància iniciat en 2010. Una xarxa de blocs i una xarxa social de xics i xiques menors de 18 anys que li compten al món el que pensen, el que senten, el que els preocupa o el que volen canviar. Sempre participen en grups i a través de processos d'intervenció social o educativa (instituts, associacions, ajuntaments, ONG...).