Calle De la torreta, 1, Quart de Poblet (46930), València
Horari d’atenció. Matins: Dilluns de 10 a 14 hores. De dimarts a divendres de 9 a 14 hores. Vesprades: Dimecres i dijous de 16:30 a 19:30 hores.

Quart de Poblet finalitza les Escoles d'Estiu amb rècord d'inscripcions

Més de 2.000 xiquets i xiquetes han gaudit de l'oferta d'oci i esport de l'Ajuntament
CON GRUPO NIÑAS .JPG

Les Escoles d'Estiu de Quart de Poblet acaben enguany amb més de 2.000 inscripcions. El programa municipal Quart a l'estiu 2023 ha oferit als i les participants l'oportunitat de triar entre diverses opcions: Campament Urbà, Summer Camp, Campus d'Estiu *per a Adolescents, Campus Esportiu, Campus Esportiu Adolescent i Quina informàtica. Els campaments són inclusius pel que s'ha reforçat el nombre de monitors per a atendre les 29 persones amb necessitats educatives especials o que presenten alguna discapacitat.

El regidor d'Esports de Quart de Poblet, Joventut i Infància i Adolescència, Juan José Susín, ha visitat les diferents escoles i campaments per a saludar i conéixer als xiquets, xiquetes i adolescents.

A més, Susín va parlar amb els i les joves que impulsen el moviment associatiu local i de les seues propostes per a oferir més opcions a aquest col·lectiu. Com a esportista professional, l'edil va aprofitar també per a parlar sobre la seua experiència al Camp Esportiu del col·legi La Constitució i en la Summer Camp del centre María Moliner, que enguany tanca amb molt bons números amb una inscripció de 150 menors en La Constitució i 100 en la Summer Camp. Entre les activitats destaquen els esports i jocs tradicionals autòctons, adaptats i inclusius i activitats d'aigua, tant en piscina d'estiu com en piscina coberta. A més, han treballat balls, coreografies i tallers amb temàtica esportiva. En el campament d'adolescents s'han fet excursions per a fer rafting, surf, orientació en la naturalesa, activitats de platja, visita a Aquarama i activitats amb la col•laboració dels clubs esportius de la localitat.

Aquests campaments, a més d'oferir activitats variades i promoure la conciliació familiar i laboral, també han servit per a fomentar valors com la importància de portar una vida saludable gràcies a l'esport o de cuidar el medi ambient. Així, el Campus d'Estiu per a Adolescents, realitzat a les Cases de Joventut, inclou eixides a l'entorn del riu per a promoure la seua conservació i realitzar tallers pràctics com el dedicat a la construcció d'un hotel per a insectes. Amb aquest recurs s'ajuda a protegir espècies com les abelles i es facilita la pol·linització, entre altres avantatges.

Amb tot, l'objectiu principal és que els i les veïnes amb menys edat del municipi es divertisquen i aprenguen durant les seues vacances. Però també es pretén ajudar la ciutadania de Quart de Poblet a conciliar la vida laboral amb la familiar. 

D'altra banda, el compromís dels clubs esportius amb la promoció i el foment de l'esport també continua a l'estiu, amb diverses activitats i campus de tecnificació perquè els esportistes no perden entrenament mentre s'ajuda a la conciliació. Així, enguany els xiquets i xiquetes han pogut gaudir dels campus de Patinatge, Gimnàstica Rítmica, Futbol, Atletisme i Voleibol amb més de 300 participants que se sumen als més de 400 dels campaments esportius municipals. Això significa que un total de 700 menors han pogut continuar practicant diverses disciplines esportives durant el mes de juliol.

El regidor d'Esports i Joventut ha destacat el gran èxit de participació en totes les setmanes que estan oberts els Campus.

Així mateix, Juan José Susín incideix en què no s'ofereix un lloc on deixar als menors sinó que “s'aconsegueix convertir el temps lliure en oci educatiu. I una cosa molt important és la inclusió que s'ha aconseguit en totes les nostres activitats, amb personal destinat, preparat i de suport, que permet que el gaudi de les experiències arribe a totes o tots i convertisquen els estius a Quart de Poblet en la seua millor opció”