Calle De la torreta, 1, Quart de Poblet (46930), València
Horari d’atenció. Matins: Dilluns de 10 a 14 hores. De dimarts a divendres de 9 a 14 hores. Vesprades: Dimecres i dijous de 16:30 a 19:30 hores.

UNICEF lliura a Quart de Poblet el reconeixement que renova la seua acreditació com a Ciutat Amiga de la Infància

En un acte celebrat a Alcoi (Alacant), l'alcaldessa, Cristina Mora, ha arreplegat aquest reconeixement atorgat per quarta vegada consecutiva des de 2010
UNICEF Quart de Poblet Ciudad Amiga de la Infancia.jpeg

L'alcaldessa de Quart de Poblet, Cristina Mora, ha arreplegat de mans del president d'UNICEF Comunitat Valenciana, Celestino Suárez, el Diploma Reconeixement a les Entitats Locals amb el qual esta organització internacional posa en valor la labor dels Governs Locals per a protegir i garantir el compliment dels drets dels xiquets i xiquetes.

La Secretaria Permanent de la Iniciativa Ciutats Amigues de la Infància, conformada per representants del Ministeri de Joventut i Infància, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l'Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA) i UNICEF Espanya, va acordar renovar el Reconeixement a l'Ajuntament de Quart de Poblet com a Ciutat Amiga de la Infància en el marc de la Convocatòria de Reconeixements 2023.

D'aquesta manera, Quart de Poblet ha revalidat per quarta vegada consecutiva este segell i és un dels 148 municipis espanyols que l'han renovat i una de les 301 Ciutats de la Infància que hi ha ja en tota Espanya. L'alcaldessa, que ha estat acompanyada pel regidor d'Infància i Adolescència, Juanjo Susín, ha assenyalat que “estem molt orgullosos i orgulloses d'este reconeixement perquè Quart de Poblet no seria el municipi que és si no comptara amb la veu, la participació, les propostes, la mirada dels nostres xiquets i xiquetes”. Cristina Mora ha afegit que “continuarem treballant de la seua mà per a fer de Quart de Poblet el millor lloc del món per a viure”.

En un acte conduït per la coordinadora autonòmica d'UNICEF a la Comunitat Valenciana, Marlene Perkins, el lliurament dels reconeixements ha donat principi amb la benvinguda per part de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, i del president d'UNICEF Comunitat Valenciana, Celestino Suárez, qui ha destacat que “Quart de Poblet va ser una de les primeres ciutats de la Comunitat Valenciana que es va unir a aquest programa i representa eixa aposta no sols pels xiquets i xiquetes sinó pel futur global d'una societat més solidària. Quart de Poblet és un paradigma d'aposta per eixos valors”.

 

III Pla d'Infància i Adolescència 2023-2027

Quart de Poblet es va convertir en Ciutat Amiga de la Infància en 2010, i ha renovat este segell cada quatre anys, en esta ocasió, fins a 2027. És un dels 11 municipis de la Comunitat Valenciana i dels 148 d'Espanya que ha renovat el seu segell. És, a més, una de les 301 Ciutats Amigues de la Infància que hi ha ja en tota Espanya.

El fet d'haver aprovat en la sessió plenària del passat mes de setembre el III Pla d'Infància i Adolescència 2023-2027 ha jugat un paper fonamental per a la consolidació del reconeixement de Quart de Poblet com a Ciutat Amiga de la Infància, ja que aporta un valor afegit perquè mostra la labor contínua del municipi perquè la infància i l'adolescència siga escoltada i siga part activa de la ciutadania.

 

Per a l'actualització del Pla es va escoltar les famílies, personal tècnic i polític, professionals de l'educació, persones voluntàries d'entitats que treballen amb la infància i l'adolescència i organitzacions no governamentals. Però, sobretot, es va tindre en compte la veu dels i les menors a través del Consell Municipal d'Infància i Adolescència i del Fòrum de la Infància, que van tindre l'oportunitat de compartir les seues inquietuds i propostes per a confeccionar el projecte.