Calle Joanot Martorell, 40, Quart de Poblet (46930), València

Cens Caní Municipal

L'Ajuntament disposa d'un registre censal caní municipal per a tindre identificats a tots els gossos de la localitat, tal com estipula l'article 12 de l'Ordenança Municipal de Protecció, Benestar Animal i Tinença Responsable publicat en el BOP. La identificació dels gossos ha de ser tant per microxip homologat com per patró d'ADN, que identifica de manera única a cada animal i s'obté a través d'una mostra de saliva totalment indolora.
Per què el cens caní municipal per ADN?


El més important és que el cens per ADN permet identificar i localitzar gossos si es perden, són maltractats o abandonats. A més, gràcies al Cens Caní Municipal per ADN, i al recent Cens Caní Comarcal posat en marxa per la Mancomunitat de l'Horta Sud, podrem mantindre Quart de Poblet més net, sent possible identificar a les persones propietàries dels gossos els excrements dels quals no siguen recollits. 

Quin cost té fer el cens per ADN?

El seu cost és de 36,30€ (IVA inclòs).

Avantatges per a tots i totes.

La instauració del cens caní municipal per ADN té avantatges per a totes les parts implicades: el veïnat, les persones propietàries i els propis gossos.

És una aposta pel benestar i contra el maltractament animal. Amb aquest nou sistema, les persones propietàries no poden abandonar les seues mascotes perquè l'ADN no es pot falsejar, ocultar o eliminar.

Millora la convivència entre les persones propietàries i la resta del veïnat, a més d'ajudar a mantindre els carrers més nets i salubres.

Altres municipis que ja han incorporat el Cens Genètic reporten una reducció d'un 80% dels excrements abandonats en la via pública tan sols uns mesos després de l'entrada en vigor de la mesura. Amb aquestes dades tothom gana.

Com realitzar el censat del teu gos.

La inscripció censal es realitza mitjançant l'extracció d'una mostra de saliva del gos totalment indolora. En aqueix moment s'entregarà a la persona propietària una xapa amb un codi QR per a col·locar-li a l'animal, que haurà de portar sempre que isca al carrer. En aquesta xapa hi haurà informació bàsica del gos.

Per a formalitzar la inscripció cal seguir els passos que et detallem a continuació:

Passos per a obtenir el Val de Registre:

 1. S'ha d'accedir a la següent pàgina: 
  https://tpv.adncanino.es/hortasud
 2. Si és la primera vegada que s'accedeix, s'haurà de crear un nou compte.
 3. Una vegada creada, s'haurà de tornar a accedir a la pàgina web del pas 1 i iniciar sessió amb l'usuari i contrasenya creats.
 4. A continuació es podrà realitzar l'opció de compra del Val de Registre, clicant a "Agregar a la cistella", indicant la quantitat de vals que es volen adquirir i clicant en "Tramitar compra".
 5. Es deuran confirmar les dades facilitades prèviament, abans de tramitar la comanda.
 6. Es mostrarà una nova pàgina on s'haurà d'efectuar el pagament mitjançant targeta de crèdit.
 7. Una vegada acceptat el pagament, apareixerà en pantalla el Val de Registre, que s'haurà de guardar per poder mostrar posteriorment en la visita que es faça a la clínica veterinària, el qual tindrà validesa tant si es mostra a través d'un dispositiu electrònic, com si es presenta imprés.

Clíniques veterinàries adherides

Es recorda el requisit de sol·licitar cita prèvia amb antelació per a poder realitzar la inscripció en el Cens Caní Municipal.

 • Clínica Veterinària Nueve Vidas
  C/ Primer de Maig , 32. Tel.: 961525542
 • Clínica Veterinària Faitanar
  Avda. Ramón y Cajal, 1. Tel.: 961543222

També existeixen altres clíniques habilitades en altres municipis pertanyents a la Mancomunitat de l'Horta Sud i que pots consultar en la següent pàgina web:

https://www.mancohortasud.es/serveis/cens-comarcal-adn-cani/

Per a més informació, poden contactar a través dels següents mitjans: 

Telèfon: 961536210 ext. 1322

Email: sanitat@quartdepoblet.org

Relació