Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30

S'estrena " 25 veus, 25 anys fent Cultura", un documental sobre la història de l'Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet ,1997-2022.

El diumenge 3 de desembre a l'Auditori Molí de Vila es va estrenar el documental que dona fi a la celebració del vint-i-cinc aniversari d'aquest edifici emblemàtic de la cultura municipal.
presentació docu 1.jpeg

Aquesta peça audiovisual està dedicada a la transformació d'aquest edifici en un gran auditori pel qual han passat des de les companyies més rellevants del panorama escènic nacional a grans figures del teatre, la música i la dansa; hem gaudit de cine, de gales i d'actes festius, però sobretot, s'ha convertit en l'espai on la ciutadania de Quart de P En l'acte, al qual estava convidada tota la ciutadania, es van donar cita les persones protagonistes, les entitats i part de la corporació municipal. Després de la benvinguda d'Encarna Folgado, regidora de Cultura, es va visionar el documental. El comiat i els agraïments van ser a càrrec de l'alcaldessa, Cristina Mora, que va destacar la importància de tindre en una vertadera societat democràtica, una xarxa participativa ciutadana consolidada i una voluntat política d'acord amb les necessitats culturals del municipi.
El documental fa un recorregut des del record de les ruïnes de l'antic molí, fins a l'actualitat, passant pels moments més emocionants dels últims anys i la valoració del nostre auditori en el panorama escènic valencià. Es dona veu als protagonistes de l'auditori. Vint-i-cinc veus com la dels presidents dels últims anys de les entitats musicals, Cristóbal Mora per part de l'AM L'Amistat i Jaime Rovira de la SAM La Unió, així com el director del Conservatori Mestre Molins, Xavier Martínez; als actors com Manuel Maestro i Alfred Picó, a Arantxa Cerrillo, directora de l'Escola de Teatre, a les presidentes d'associacions com Castilla-La Mancha i el Centro Cultural Andaluz, Enriqueta Véliz, MªJesús Causera i María Ruiz, també a Cati Rubia del Coro Rociero Virgen de la Luz; están presents asociaciones com L'Esglai Teatre a través de Carmen Golfe, el Grup de Danses amb Toni Gijón i la Colla Va de Bo representada per Xavi Pla. Xavi Gabaldó apareix en nom de l'Escola Coral Veus Juntes, i Miguel Ángel Reiz com a president de l'Orfeó Veus Juntes. Les falles estan representades per Luis Pulido, coportaveu de l'Organitzadora Falles Quart de Poblet, i Sofía Soler, Fallera Major Infantil de València en 2016. Comptem amb la veu de quarters com la gran soprano Maria Monzó, i amb la de Francesc Valldecabres, director de Música Trobada i de l'Orfeó Universitari de València. Els records dels primers passos de l'auditori ens els contem persones lligades a aquests moments com Carmen Martínez, regidora de cultura en aquell 1997 i alcaldessa de Quart durant dels últims anys, Pepa Espinos, que va ser directora de la Casa de Cultura i Rafa Moral president de l'AM L´Amistat en 1997, quan l'Auditori va acollir el primer concert. Altres veus són les d'Antonio Santos, programador cultural del municipi, i Cristina Mora, regidora de cultura durant l'inici de la celebració de l'aniversari i actual alcaldessa de Quart de Poblet; la veu que representa a la ciutadania és la de Vicent Meseguer, que va ser públic habitual de la programació cultural de l'Auditori Molí de Vila. Amb esta presentació s'ha posat punt i final a un any de celebració en el qual com és habitual, s'ha dut a terme una programació cultural de qualitat, tal com demostra el Reconeixement de Cultura que la Diputació de València ha atorgat a l'Ajuntament de Quart de Poblet.
El documental estarà disponible pròximament en la web municipal i en el seu canal de Youtube..