Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30
post_cinema a la Fresca.jpg
_botó QMTRGS.jpg
Q-ART_botón.jpg
imagen
BOTÓ CATÀLEG qlick 44.pdf.jpg

Premi de Ciències Socials Amador Griñó i Guzmán

Una posada en valor de l'estudi i la investigació dels aspectes socials, actuals i passats, del nostre municipi des de diferents disciplines de l'àmbit de les Humanitats.
Premi de Ciències Socials i Humanes “Amador Griño i Guzmán”.jpg

L'Ajuntament de Quart de Poblet organitza bianualment, des de 1989, el Concurs de Ciències Socials i Humanes "Amador Griñó i Guzmán". El nom del certamen, que es va adoptar en l'edició número 13, es va triar en homenatge a l'històric cronista de la vila. 

La temàtica de la investigació ha de centrar-se en temes locals sobre Quart,de Poblet en qualsevol de les disciplines adscrites a les Ciències Socials: Geografia, Antropologia, Arqueologia, Història, Economia, Sociologia i Dret. L'elecció de l'àmbit temporal és lliure. 

 El certamen està dotat amb un premi en metàl·lic, en concepte de drets d'autor, i l'obra guanyadora podrà ser publicada per l'Ajuntament, que es reserva, en exclusiva, el dret d'edició durant un any. 

L'Ajuntament ha publicat les obres premiades en els certàmens anteriors, ampliant així la bibliografia sobre els temes d'investigació local. 

Tots els llibres es troben a la disposició de les persones interessades a la Biblioteca Municipal "Enric Valor" de Quart de Poblet. 

En la última edició de 2021, el Premi al millor treball escrit en castellà va ser per  l’obra “El CAT: la historia de un sindicato autónomo en la fábrica de Elcano” de José Miguel Vigara Torres. Actualment en procés d'edició i que próximament  serà presentada al públic.