Plaza Valldecabres, 19, Quart de Poblet (46930), València
Lun - Vie 9.30 - 13.30 y 17 - 20.30
post_cinema a la Fresca.jpg
_botó QMTRGS.jpg
Q-ART_botón.jpg
imagen
BOTÓ CATÀLEG qlick 44.pdf.jpg

Q-ART

Festival d'Art de Quart de Poblet
retall Q-ART2.png

L'Ajuntament de Quart de Poblet amb l'objectiu de promoure l'expressió artística i la difusió i foment de la cultura, organitza el Festival Q-ART, en col·laboració amb l'associació cultural Amigos de las Artes Plásticas de Quart de Poblet des de fa més de cinquanta anys.

El Q-ART és el resultat d'incorporar noves i diferents expressions de l'art contemporani al tradicional Concurs d’Arts Plàstiques que va sorgir en 1972. Encara que l’essència és la mateixa, l’ampliació del concurs es va fer necessària per estar al dia de les qüestions i novetats presents en la societat actual i, d’aquesta manera, continuar sent un referent en els concursos artístics de la Comunitat Valenciana.
 

La seua estructura té diferents modalitats:
 

CONCURS D'ARTS PLÀSTIQUES, amb tres categories: 

  • PINTURA. És la modalitat plàstica per excel·lència, però està oberta a diferents tècniques i suports, amb temàtica lliure. 
  • ESCULTURA. La tridimensionalitat és la referència necessària per a aquesta disciplina en la que també té cabuda tota mena de materials, tècniques i temàtiques.
  • GRAVAT. En la inclusió d’aquesta disciplina al Q-ART tan important en la Història de l’Art, va tindre molta importància el gravador de Quart de Poblet, Antonio Tomàs Sanmartín, una eminència al món del gravat i que ha tingut una forta empremta en la cultura del poble. En aquesta secció s’admeten tècniques de gravat tradicional i queda totalment exclòs el procés digital.

CONCURS D'ART URBÀ

La importància de l’art urbà com a via d’expressió cultural i artística no pot quedar fora de la imatge col·lectiva actual de l’art contemporani, és per això que l’Ajuntament de Quart de Poblet dona cabuda a aquesta manifestació artística. L’art urbà sempre té un compromís social, i per la seua visibilitat, es converteix en una eina perfecta per posar en valor entre la població les bones pràctiques mediambientals. La temàtica d’entorn sostenible és l'eix central d'aquest concurs, i s’ha de plasmar sobre contenidors d’envasos lleugers o de vidre, depenent de les bases de cada any.
Dels esbossos presentats al concurs, un jurat professional tria les quatre obres finalistes que es duran a terme durant una jornada sobre els contenidors. Només una creació es farà amb el primer premi, quedant les altres com a finalistes. Les quatre obres executades tenen una dotació econòmica i passaran a ser part del mobiliari urbà del nostre municipi.
 

PREMI A LA CREACIÓ ARTÍSTICA CONTEMPORÀNIA

El premi convocat en aquesta modalitat té com a finalitat l’elaboració d’un projecte artístic concebut com una residència en l’Espai de Creació Jove de Quart de Poblet, que implique la reflexió crítica davant del fet expositiu per mitjà d’intervencions i creacions desenvolupades específicament en relació a les característiques de l’espai: videoart, disseny gràfic, instal·lació, performance, etc.
El projecte guanyador disposarà d’un espai i un temps per dur-lo a terme. Una vegada finalitzat, es mostrarà al públic amb l'explicació tant del procés creatiu com d’allò que ens vol transmetre l’artista.
 

CONCURS DE PINTURA A L’AIRE LLIURE
 

En la jornada que dona termini al certamen, a més del concurs d’Art Urbà, es du a terme el concurs de pintura a l’Aire Lliure per a persones nascudes o residents a la Comunitat Valenciana. Durant un matí, qui participa, ha de pintar els racons, paisatges, edificis...del poble de Quart de Poblet.
 
En acabar, el jurat tria les guanyadores i junt amb la resta, passen a formar part d’una exposició temporal a la seu de l’Associació Amigos de las Artes Plásticas, on també es lliuren els premis locals per votació popular.

Bases de convocatòria del Festival Q-ART 2024